Toevoegen aan Wishlist

Lijst: 

M.A.D.D. Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikservaring te garanderen.

M.A.D.D.Filters


Archief

Xoomy - extra sjablonen maken

22 november 2016

Xoomy is een tekentafel voor kinderen waar je met behulp van transparanten je tekening kan projecteren op een blad papier en je zo mooi de tekening kan overtrekken. Er zijn verschillende sets van Xoomy verkrijgbaar, elk met hun eigen set van sjablonen. Maar voor één of andere reden kan je geen extra sets sjablonen los verkrijgen.

 

 

Gelukkig kan je dit ook heel eenvoudig zelf doen. Afbeeldingen vind je zat op het internet en nagenoeg iedere afbeelding is hiervoor geschikt! Maar bij voorkeur is het dus een zwart-wit tekening waarbij enkel de lijnen aanwezig zijn.

 

Eenmaal je al je afbeeldingen bij elkaar hebt gezocht, kan je ze gaan afdrukken. Hiervoor heb je transparante vellen nodig en die kan je bijvoorbeeld hier verkrijgen:

 

Vervolgens kan je meerdere afbeeldingen plaatsen op één enkel vel via Word bijvoorbeeld. Dit doe je door de afbeeldingen te kopiëren en te plakken in je document. Zorg ervoor dat de tekening niet groter is dan 5,5 centimer op 5,5 centimeter. In Word doe je dit door rechts te klikken op de afbeelding en te kiezen voor "Grootte en positie". Pas vervolgens de waarde aan van de langste zijde naar 4 en controleer dat "Hoogte-breedteverhouding vergrendelen" aangevinkt staat. Bevestig met OK.

 

 

Eenmaal klaar kan je overgaan tot afdrukken. De sjablonen kan je met een schaar uitknippen of met een cirkelsnijder.