Toevoegen aan Wishlist

Lijst: 

M.A.D.D. Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikservaring te garanderen.

M.A.D.D.Filters


Archief

Automatisering bij MADD

27 september 2020

Het voordeel van een in-house programmeur is natuurlijk dat we ook voor onzelf het leven gemakkelijker kunnen maken en dus enkele zaken heel kostenefficiënt kunnen automatiseren!

 

Eén van de mooiste voorbeelden is onze nieuwe Scanner tool.

 

Al onze producten worden vanaf nu voorzien van een QR code op de verpakking. Deze code vertaalt zich niet naar een artikelnummer, zoals meestal het geval is, maar naar het website adres van het product op onze webshop. Dit brengt natuurlijk enkele voorbeelden met zich mee. Zo kan de klant eenvoudig het product nadien bijbestellen door de code in te scannen met zijn/haar GSM.

 

Bovendien indien iemand nieuwsgierig is en de code wil scannen, komt hij zo op onze website terecht. Win-win natuurlijk voor ons.

 

Maar hoe kunnen wij dit nog verder gebruiken? En wat is nu de automatisering?

 

Ten eerste hebben we onze Scanner tool gemaakt. Het hoofddoel van deze tool is dat we onze QR codes hierin kunnen scannen en deze vertaalt vervolgens achterliggend de code toch tot de juiste prijs van het product. Dus we moeten geen prijslijsten meer bijhouden - noch een rekenmachine. De tool doet dit allemaal voor ons.

 

Bij een aankoop kunnen we de bestelling ook automatisch wegschrijven, zodat ook onze boekhouding op die manier geautomatiseerd is en we niet de aankopen tijdens een beursdag nog eens apart hoeven in te boeken en bijhouden. Terug tijdwinst voor ons!

 

De labels met de QR code zelf worden automatisch en live uit onze databank uitgelezen, dus we hebben altijd een zicht op al onze producten, inclusief de stock. We moeten dus niet telkens gaan controleren hoeveel labels we moeten printen.

 

Ook stockcontrole kan aan de hand van deze tool veel makkelijker gebeuren! We nemen namelijk onze tool en onze scanner en scannen alles in. Daarna klikken we op de juiste knop en de tool vergelijkt automatisch de aantallen van wat er gescand werd, met wat onze databank ons vertelt. Op het einde krijgen we een lijst te zien van alle items die ontbreken of waar de stock niet juist is.

 

Na controle kunnen we gewoon terug de artikels in kwestie inscannen en met een andere knop wordt de stock in de databank aangepast naar dit nieuwe en correcte aantal.

 

Bovendien is de tool een webapplicatie, wat betekent dat het op ieder systeem (PC, tablet, smartphone, Windows, Apple, Android, ...) feilloos kan gebruikt worden! 

 

Ook geïnteresseerd of we iets dergelijks voor u kunnen maken? Neem dan zeker contact op met ons!