Toevoegen aan Wishlist

Lijst: 

M.A.D.D. Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikservaring te garanderen.

M.A.D.D.Filters


Archief

In a galaxy far away

1 september 2019

In a galaxy far away... krijgen kastjes uit de Kringloopwinkel nieuw leven ingeblazen met een eigentijds design!!!

 

Benodigdheden:

 

  • Kastjes (bij voorkeur tweedehands)
  • Spuitbus glanzende verf (in matching kleur)
  • Sticker op maat met eigen ontwerp (bij voorkeur door MADD ontworpen)
  • Hobbymes

 

Werkwijze:

 

Eerst spuiten de de randen, zijkanten en binnenkanten van de lades. En vervolgens ook de randen en binnenrand van het kastje.

Dit zorgt ervoor dat -eenmaal alles op zijn plaats zit - je geen vlakken in de oorspronkelijke kleur meer ziet, maar een matching geheel.

 

Vervolgens kies je een ontwerp voor de buitenkant van de kast (linkerkant, bovenkant en rechterkant). Dit maak je natuurlijk iets groter dan je kastje zelf, zodat je wat marge hebt indien je scheef zou plakken. Daarnaast heb je ook een ontwerp nodig voor de voorkant van de lades zelf. Voorzie ook hier voldoende marge.

 

Vervolgens laat je deze ontwerpen drukken op stickervel en contour snijden.

 

Nu is het een kwestie van de sticker zorgvuldig aan te brengen op het kastje. Probeer zoveel mogelijk luchtbellen te vermijden. Hiervoor ben je best met twee. Zo kan iemand de sticker aanbrengen en gladstrijken terwijl de andere de sticker afrolt en effen houdt. Eenmaal geplaatst kunnen we met het hobbymes de overtollige flappen wegsnijden. Bij de houden snijd je best stukken weg onder een hoek van 45°. Hierdoor krijg je een mooier eindresultaat.

 

Daarna plaats je al je lades op de achterkant van het tweede stickervel. Lijn deze mooi uit (links en rechts) en zorg voor een centimeter of 2 afstand tussen iedere lade. Teken deze vervolgens uit. Dit doen we zodat - eenmaal alles geplakt - het ontwerp terug een mooi geheel vormt. Tip: nummer iedere strook, zodat je nog weet wat waar hoort. Vervolgens plak je deze op de lades - terug best met twee. Als laatste stap snijdt je ook hier het overtollige stickervel weg met een hobbymes.

 

Kleinere luchtbellen kan je nog voorzichtjes insnijden met een hobbymes en zo glad strijken.

 

Veel plezier!