Toevoegen aan Wishlist

Lijst: 

M.A.D.D. Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikservaring te garanderen.

M.A.D.D.Filters


Archief

Kerstkaartjes tvv Time for Lyme vzw

13 oktober 2017

Voor de vzw Time for Lyme hadden we reeds het drukwerk van enkele flyers en posters op ons mogen nemen. Daar kwamen nu het ontwerp en drukwerk van kerstkaartjes bij. De ontwerpen zijn gebaseerd op 4 aangeleverde foto's. Deze kaartjes worden nu in setjes van 4 aangeboden aan de democratische prijs van € 5 per setje. Je kan je bestellingen ook via onze webshop doorsturen!

 

 

Wie of wat is Time for Lyme vzw?

 

Time for Lyme is een vzw die in het voorjaar van 2014 in Vlaanderen werd opgericht. In januari 2017 werd deze Vlaamse vzw omgezet in een Belgische vzw om op die manier haar slagkracht te vergroten en een krachtige stem te geven op regionaal en nationaal vlak.

 

Time for Lyme zet tal van projecten en activiteiten op in het kader van de ziekte van Lyme. De vzw wil correcte informatie verspreiden over de ziekte van Lyme, en streeft naar (h)erkenning van de ziekte in elk van de drie stadia, in het bijzonder het derde stadium, ‘late stage Lyme’, ook wel ‘chronische’ of ‘persisterende Lyme’ genoemd. De moeilijkheid bij de ziekte is dat er heel wat gevallen bekend zijn waarbij het eerste en/of tweede stadium overgeslagen lijken te zijn en de patiënt alleen de latere verschijnselen heeft. Omdat die latere verschijnselen van de ziekte van Lyme ook in andere ziektebeelden passen, gebeurt maar al te vaak dat de behandelende arts niet of na het verloop van kostbare tijd aan de ziekte van Lyme denkt.

 

Time for Lyme is een vzw die werd opgericht door en zich richt tot mensen met de ziekte van Lyme. Daarnaast wendt zij zich ook tot hun naasten, artsen, paramedici, wetenschappelijke onderzoekers, politici en andere mensen met invloed, alsook de gewone burger omdat iedereen deze ziekte kan krijgen.

 

Time for Lyme ondersteunt en bevordert activiteiten die erop gericht zijn het welzijn van patiënten met Lyme, late stage Lyme en co-infecties te bevorderen, in de eerste plaats nationaal en waar mogelijk via internationale samenwerking.

 

Neem zeker ook een kijkje op hun website.

 

 

Wat is de ziekte van Lyme?

 

De ziekte van Lyme, ook wel tick-borne borreliosis of Lyme-artritis genoemd, wordt veroorzaakt door despirocheet Borrelia burgdorferi. Men schat dat in Europa ongeveer 10% van de teken besmet zijn met Borrelia. 
Dit bacterie-achtige organisme wordt overgebracht via de beten van teken behorende tot het geslacht Ixodes, die zich ook vaak voeden met het bloed van andere zoogdieren, zoals knaagdieren, egels en herten.

 

Lymeborreliose is een systeemziekte met een grillig verloop en vele verschijningsvormen die steeds diverser worden doordat er steeds vaker co-infecties met andere ziekteverwekkers optreden. De wetenschappelijke informatie vertoont nog lacunes en is deels tegenstrijdig.