Toevoegen aan Wishlist

Lijst: 

M.A.D.D. Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikservaring te garanderen.

M.A.D.D.Filters


Archief

Theelichthouder in herfstthema

12 oktober 2017

De herfst heeft zijn intrede gemaakt in het land en de blaadjes vallen gestaag van de bomen. Ideaal om enkele leuke DIY ideetjes uit te voeren.

 

Een eerste projectje is het maken van een theelichthoudertje binnen het herfstthema. 

 

Benodigdheden:

  • Mooie, intacte blaadjes
  • Glazen potje
  • Schaar
  • Dubbelzijdige tape
  • Spuitbus (verf)
  • Theelichtje

 

Zoek tussen de gevallen bladeren naar een mooi intact exemplaar die binnen het formaat van je glazen potje past. Als je nog op zoek bent naar een geschikt glazen potje, dan raden wij lege potjes babyvoeding aan. Deze zijn perfect van formaat en ideaal van vorm.

 

Vervolgens plak je de dubbelzijdige tape op de achterkant van je blaadje en bevestig je zo het blaadje aan je potje. Probeer de hoeken zoveel mogelijk goed vast te hangen.

 

 

Uiteindelijk krijg je iets dergelijks als tussenresultaat:

 

 

Vervolgens spuit je het geheel in een kleur naar wens. Wij hebben gekozen voor een metallic goud en koper als tint. 

 

 

Eenmaal dit goed droog is kan je het blaadje voorzichtig verwijderen. Verwijder vervolgens de lijmresten. Een theelichtje erin of zo'n exemplaar met batterijen en je houder is klaar. Als nu het lichtje brandt, krijg je een mooi silhouet te zien van het gekozen blad.

 

 

Tip: gooi zeker het gespoten blaadje niet weg. Door het spuiten breng je vaak de structuur nog duidelijker naar voren en krijg je een uniek decoratief item. In een volgende blog laten we je zien wat je hier mee kan doen. En dit reeds met het oog op de naderende eindejaarsfeesten.